Centraal Wonen Ede 
 

Leuk dat je interesse hebt in gemeenschappelijk wonen!


Wat vraagt de Wonenwij van haar bewoners?
De Wonenwij is een vereniging. Om een vereniging te laten floreren zijn actieve leden nodig. Dit betekent dat wij van onze bewoners verwachten dat zij actief betrokken zijn bij het reilen en zeilen van de vereniging. Hiervoor zijn onder meer werkgroepen in het leven geroepen. Een aantal voorbeelden daarvan zijn: een bestuur, een tuingroep, een kindergroep, een werkgroep beheer, etc.

Natuurlijk dragen we samen de verantwoordelijkheid voor het onderhoud van de gezamenlijke ruimtes en de tuin. Ook wordt er van je verwacht dat je geregeld aanwezig bent bij de Algemene Ledenvergadering.

Procedure
Het proces om je aan te sluiten bij de Wonenwij verloopt via een aantal vaste stappen en werkt als volgt;

In principe kom je eerst op een informatie-ochtend of -middag, met als doel een eerste indruk van de Wonenwij op te doen. Er is dan ook ruimte om vragen te stellen en ons project aan alle kanten te bekijken. Mocht je vervolgens geïnteresseerd zijn, dan stuur je ons een motivatiebrief waarin je jezelf en je (eventuele) andere huisgenoten voorstelt. Je beschrijft waarom je hier wilt komen wonen, wat je er van verwacht en wat wij kunnen verwachten van jou. Wat kan jij voor de Wonenwij betekenen?

Deze motivatiebrief gaat rond naar alle bewoners. Volgen er geen (gegronde) bezwaren dan nodigen we je uit voor een intakegesprek. In dit gesprek bespreken we wat er van je verwacht wordt als bewoner, maar horen we ook graag wat je zelf zou willen bijdragen aan ons woonproject. Na dit gesprek kun je aangeven of je nog steeds graag op de kandidatenlijst wilt of niet. Als geïnteresseerde heb je daarna alsnog de mogelijkheid om je terug te trekken. Ook gebeurt het heel soms dat de werkgroep iemand afwijst. We willen echt mensen die bewust kiezen voor gemeenschappelijk wonen, i.p.v. mensen die snel op zoek zijn naar een woning. De woningnood is momenteel immers hoog. Daarom melden we het ook altijd maar even dat er momenteel niet direct woningen beschikbaar zijn.

Na het intakegesprek en een goed gevoel van beide kanten kom je op de kandidatenlijst. In die periode vinden we het erg leuk als je deelneemt aan de activiteiten die binnen de Wonenwij georganiseerd worden. Zo kunnen we van beide kanten beoordelen of het klikt, want ook vanuit de kant van de kandidaten is het belangrijk om te ontdekken of je hier echt wilt wonen. Het voordeel hiervan is
dat je, mocht je hier komen wonen, al veel mensen kent. Bovendien zijn onze activiteiten altijd enorm gezellig!

Het is goed om te weten dat deze kandidatenlijst geen wachtlijst is die verloopt op datum van inschrijving, dus ook niet die van Huiswaarts.    Wij wijzen passend een woning toe, dat wil zeggen dat een alleenstaande niet geplaatst zal worden in een 4-kamer woning. De wachttijd verschilt enorm, soms vrij vlot omdat er plots een woning vrij komt en soms kan iemand enkele jaren op de lijst staan.

Huurprijzen lopen uit een van +/- 500 euro tot net onder de huursubsidiegrens. Dit is ook afhankelijk van wat Woonstede aanpast na een wisseling.

Volgende informatiebijeenkomst
Zaterdag 18 februari 2023 van 13.30 - 15.30 uur

Je kunt je aanmelden door te klikken op deze link en een mailtje te sturen naar de werkgroep Intake.


Info
Instagram